collage_brisbane.jpg

GaPS werkt samen met universiteiten in Brisbane

Marleen Easton werkt samen met collega's verbonden aan UQ, QUT & Griffith University in Brisbane

Verder lezen
BeFunky_collage.jpg

GaPS publishes on police academic partnerships

Verder lezen
embedding_expertise.jpg

GaPS presented 'changing dynamics in the uptake of expertise' at IRSPM 2022

Verder lezen
SEGPOL.jpg

Food for thought #SEGPOL

Marleen Easton is medevoorzitter van de werkgroep rond 'Innovatie, Technologie en Veiligheid' in een reeks 'Food for thought' sessies georganiseerd door het Centre for Policing and Security (CPS) in het kader van het tweejarige project 'Staten-Generaal voor de Politie #SEGPOL' . De werkgroep was op 9/06/2022 medeorganisator van een rondetafelconferentie 'Food for thought: technology and innovation in the year 2030'.

1637263617993.jpg

Jasper De Paepe presenteerde op NIG 2021

Verder lezen
cover_2_security_ports.PNG

New Book … Out in July 2021!

Verder lezen
IMG_9788.jpg

Sinds 2014 is Marleen Easton voorzitter van vzw Iungos

Voor meer informatie over deze netwerkorganisatie op het domein van Innovatie, Technologie en Veiligheid, volg de link

Verder lezen
lethal_force_voorblad.PNG

Easton & De Paepe contribute to call for enhanced monitoring of lethal force in Western Europe

Verder lezen

'Governing and Policing Security' (GaPS)

De onderzoeksgroep ‘Governing & Policing Security’ situeert zich op het kruispunt van bestuurskunde, management en criminologie. Een bestuurskundig management perspectief wordt gehanteerd in de studie van lokale, nationale en internationale problemen in verband met veiligheid en criminaliteit. Bovendien is GAPS gericht op (1) de wijzigende aard van veiligheidsproblemen en de wijzigende aard van de actoren die in veiligheid en controle voorzien (bijvoorbeeld publiek/privaat, administratief/gerechtelijk), (2) de vervagende grenzen tussen deze actoren en hun bevoegdheden op het beleids- en operationele niveau en (3) de uitvoering van het veiligheidsbeleid en de betekenis daarvan voor de betrokken veiligheidsactoren, hun partners en burgers. Sinds 1 oktober 2013 is GaPS verbonden aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit Gent.  

Anno 2020 richt GaPS zich onderwijs- en onderzoeksmatig op vier speerpunten: (1) Governance of Flows, (2) Innovatie, Technologie en Veiligheid, (3) Knowledge Exchange en (4) Leefbaarheid en veiligheid in buurten. 

Deze website wordt momenteel van een update voorzien. Bibliografie van alle huidige en voormalige leden kan geconsulteerd worden via https://biblio.ugent.be/

Recentste updates

  • Publicatie: Rappert, B., Adang, O., Daillère, A., De Paepe, J., Dymond, A., Easton, M., & Skinner, S. (2020). Police lethal force and accountability : monitoring deaths in Western Europe. >
  • Publicatie: De Paepe & Easton (2021).Het monitoren van politiegeweld met de dood als gevolg. Panopticon >

Recentste nieuws

Zoeken

Op zoek naar een specifieke publicatie, onderzoek, dienstverlening.

Partners

RUB