Nieuws

Studievoormiddag ‘Handhaving van Illegale Milieustromen: Elektronisch afval en Hardhout. - 21 juni - in het Vlaams Parlement

7 mei 2013

Dr. Lieselot Bisschop, onderzoekster aan de Hogeschool Gent, onderzoeksgroep Governing and Policing Security (GaPS) zal op deze studievoormiddag de resultaten van haar doctoraatsstudie presenteren. In haar doctoraatsonderzoek nam Lieselot Bisschop transnationale milieucriminaliteit onder de loep. Ze onderzocht de illegale handel in elektronisch afval (e-waste) en in tropisch hout en in het bijzonder de trafiek tussen Europa en West- en Centraal-Afrika.

Deze studievoormiddag is opgebouwd als een discussieforum. Na de presentatie door de inleider is telkens uitgebreid tijd voor discussie. Vier panelleden (overheid, bedrijf, maatschappelijke actor, academicus) geven er hun visie op de handhaving van deze milieustroom en er is ook ruimte voor discussie met het publiek. Door zowel overheden, de bedrijfswereld als maatschappelijke actoren samen te brengen is deze studiedag een weerspiegeling van het onderzoeksopzet. Door diverse perspectieven samen te brengen vertalen we de wetenschappelijke onderzoeksresultaten in een publiek debat met oog op het ondersteunen van de beleidsontwikkeling en -implementatie.