Nieuws

Local Research Correspondents on Corruption - for DG Home Affairs in order of PwC

24 sep 2012

 

Gudrun Vande Walle en Arne Dormaels, beide onderzoekers binnen de onderzoeksgroep GaPS, werden door PricewaterhouseCoopers geselecteerd tot Local Research Correspondents on Corruption voor België. Samen met 27 andere Europese landen kregen ze de opdracht om regelmatig te rapporteren aan DG Home Affairs van de Europese Commissie over corruptie en het anti-corruptiebeleid in hun land. Deze opdracht maakt deel uit van het project "Technical assistance and support for establishing and coordinating a network of local research correspondents on corruption" (LRCC-TAS). Het project loopt twee jaar en kan éénmalig vernieuwd worden met nog eens twee jaar. Naast regelmatige updates over corruptie en het anti-corruptiebeleid in België zullen ze  ook de opdracht krijgen meer gedetailleerde analyses uit te voeren, aanbevelingen te formuleren en jaarlijks te rapporteren.